3435-rgb-nl-redbad_-50cm_poster

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

Pers, Promotie en Publiciteit:
Manon de Weerd
T: 06 817 90 714
E-mail:

Persberichten:

Persbericht 2

HISTORISCHE LOCATIES VASTGELEGD INTERNATIONALE FILMPRODUCTIE REDBAD

De locaties voor de ophanden zijnde opnamen van het historische filmepos REDBAD zullen plaatsvinden op de oorspronkelijke geschiedkundige plekken waar de Franken en Vikingen in de vroege middeleeuwen gevestigd waren. Dit resulteert in een internationale samenwerking met Duitsland, België en Denemarken. De rollen van de Franken en de Vikingen zullen Engelstalig zijn. De nationale en internationale cast wordt binnenkort onthuld. Naast de Nederlandse acteurs worden tevens enkele internationale sterren vastgelegd.

De bekendmaking van de cast zal plaatsvinden op een bijzondere plek in Eindhoven. In preHistorisch Dorp is de ideale setting voor Dorestad gevonden. Filmproducent Klaas de Jong en regisseur Roel Reiné waren aangenaam verrast dat deze locatie in Nederland beschikbaar is.

Locaties
In Eindhoven is de ideale filmlocatie voor Dorestad gevonden in preHistorisch Dorp. Dorestad was in de vroege middeleeuwen een bloeiend handelscentrum en één van de belangrijkste handelsplaatsen in Europa. Het Eindhoven museum doet met preHistorisch Dorp oude tijden herleven. Voor meer informatie klik hier

De setting van het in Luxemburg gelegen Château de Bouillon geeft de tijdsgeest goed weer. Het kasteel van Bouillon is één van de oudste feodale overblijfselen van België. De rotskam waarop het chateau is gevestigd is al sinds de Gallische tijd als vestigingsplaats gebruikt. Het huidige kasteel heeft door de eeuwen heen vele eigenaren gehad en er zijn veel conflicten beslecht.

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is een oude Viking nederzetting gevonden. De Viking huizen zijn in originele staat hersteld. De nederzetting is voorgedragen om opgenomen te worden op de Unesco werelderfgoed lijst. In Denemarken staan opnamen gepland in de plaatsen Ertebølle, waar restanten uit het Stenen Tijdperk zijn gevondenen en in Hvolris waar de Vikingen oorspronkelijk hun nederzettingen hadden.

Over de film

In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door ‘barbaarse’ krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloede vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? Dat is het verhaal van Redbad. De gewelddadige geloofsstrijd die in die periode plaatsvond, speelt een prominente rol in de film.

Synopis

Redbad twijfelt aan de verouderde rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen en wordt Redbads vader voor zijn ogen vermoord. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert doet snel een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Maar zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, zijn niet sterk genoeg om tegen de Franken in opstand te komen. Als de bevolking erachter komt dat Redbad nog leeft, willen ze hem tot koning kiezen. Redbad wil de opstand wel leiden, geholpen door Fenne die inmiddels een legertje razendsnelle vrouwelijke boogschutters op de been heeft gebracht. Maar Redbads oom is nog lang niet bereid zijn macht op te geven en sluit in het geheim een deal met de Franken.

Over de productie

Na het gigantische succes van Michiel de Ruyter (850.000 bezoekers) zetten regisseur Roel Reiné en producent Klaas de Jong de samenwerking voort. Roel Reiné is, net als bij de opnamen van de film Michiel de Ruyter, naast regisseur tevens Director of Photography (www.roelreine.com). Klaas de Jong (Tuintje in Mijn Hart, Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, De Hel van ’63, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Kameleon-films) tekent voor de productie vanuit het productiehuis Farmhouse Film & TV (www.farmhousefilm.nl). Het scenario van de film is geschreven door Alex van Galen.

Verwachte release: 2018

EINDE PERSBERICHT

Persbericht 1

HISTORISCH FILMEPOS REDBAD 754 A.D. IN DE MAAK

Epische historische heldenfilm over de kerstening, over de sagen en legenden van de Friese koning RADBOUD
Regisseur en Camera (D.o.P): Roel Reiné Een productie van Klaas de Jong

Na het gigantische succes van Michiel de Ruyter, slaan de makers opnieuw de handen ineen. Volgend jaar september starten de opnames van een nieuw historisch drama: REDBAD 754 A.D. De pre-productie is reeds gestart met de zoektocht naar honderden gevechtsfiguranten. Deze groep figuranten zal een aanmerkelijke rol in de film spelen, en zal intensief worden voorbereid op de spectaculaire slagveldscènes die de film rijk is.
De edelfiguranten zullen een jaar lang op regelmatige basis getraind worden door een team van gevechtschoreografen en stunt performers. Bovendien zullen twintig jonge vrouwen worden getraind als boogschutters die sneller kunnen schieten dan het oog kan waarnemen en worden twintig ruiters met eigen paard getraind om deel te nemen in gevechtssituaties. Tot slot wordt er gezocht naar 5.000 figuranten die met name in twee massascènes als gevechtsfigurant zullen worden ingezet.

Korte inhoud

In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door ‘barbaarse’ krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloeden vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis?

Dat is het verhaal van Redbad.

Begin achtste eeuw zijn de landen boven de Rijn de enige gebieden in Europa die nog niet gekerstend zijn. Zelfs de Romeinen kregen dit gebied nooit onder de duim. Ze noemden alle bewoners boven de Rijn “barbaren”, in latijn: “Frisii”. De Frisii houden vast aan hun natuurgoden en geloven sterk in vrijheid en gelijkheid. Ten zuiden van de Rijn zijn de katholieke Franken aan de macht. Zij geloven in het Geschreven Woord, boete doen en gehoorzaamheid. Met hulp van Willibrord en Bonifatius proberen ze de Frisii te kerstenen, desnoods met grof geweld. Op de grens tussen de heidense en christelijke wereld ligt Dorestad, het grootste handelscentrum van Europa. Het is de Franken een doorn in het oog dat de stad in handen is van de Friese koning Aldigisl, vader van Redbad.

Redbad twijfelt aan de verouderde rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen en wordt Redbads vader voor zijn ogen vermoord. De Friezen zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert doet snel een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen (Denemarken). Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen en wordt hij langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met Rea, de dochter van koning Wiglek. Hij weet niet dat zij een geheim heeft…

Als Redbad met Rea terugkeert naar Dorestad, hoort hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Maar zijn oom en neef, die inmiddels over de Friezen heersen, zijn niet sterk genoeg om tegen de Franken in opstand te komen. Als de Friese

bevolking erachter komt dat Redbad nog leeft, willen ze hem tot koning kiezen. Redbad wil de opstand wel leiden, geholpen door Fenne die inmiddels een legertje razendsnelle vrouwelijke boogschutters op de been heeft gebracht. Maar Redbads oom is nog lang niet bereid zijn macht op te geven en sluit in het geheim een deal met de Franken…

De productie
De opnames vinden grotendeels in het Noorden plaats in ruige natuurgebieden. Zo wordt o.a. onderzocht waar een terp met een nederzetting kan worden gebouwd en waar Dorestad nagebouwd kan worden aan een rivier. Daarnaast wordt er ook gedraaid in Denemarken op de historische plaatsen van de Vikingen. De casting van de acteurs is reeds begonnen.

Roel Reiné zal REDBAD 754 A.D. regisseren en tevens is hij de Director of Photography. Na enkele speelfilms in Nederland waaronder de met een Gouden Kalf voor Beste Regie bekroonde actiefilm The Delivery verhuist hij in 2005 naar Los Angeles. In de laatste 10 jaar heeft hij voor de grote studio’s 14 Amerikaanse speelfilms geregisseerd met veel internationale sterren. In 2015 regisseerde Reiné de actiedrama film Michiel de Ruyter, welke meer dan 850.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen trok en internationaal waarschijnlijk de best verkochte Nederlandse film ooit is. Meer informatie over Roel Reiné kunt u vinden op www.roelreine.com

Klaas de Jong (Tuintje in Mijn Hart, Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, De Hel van ’63, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Kameleon-films) tekent voor de productie vanuit het productiehuis Farmhouse Film & TV (www.farmhousefilm.nl). Het scenario van de film is geschreven door Alex van Galen.

Verwachte release: 2018

EINDE PERSBERICHT